Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 15:48
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

7 мая 2020, 08:12

Коростенські поліцейські викрили жителя області у крадіжці із ЗИЛа

З вантажівки жителя райцентру, залишеної для ремонту, було викрадено майно загальною вартістю понад 13 тисяч гривень. Поліцейські встановили причетного до правопорушення та вилучили викрадене. Триває досудове розслідування.

До Коростенського відділу поліції звернувся 61-річний житель райцентру із повідомленням про крадіжку. Чоловік розповів, що з його автомобіля «ЗИЛ-131В» було викрадено акумуляторну батарею, зварювальний апарат та гідравлічний насос.

Поліцейські з’ясували, що ще на початку квітня чоловік залишив транспортний засіб для ремонту наглядно знайомому чоловіку. Відтак оперативники карного розшуку встановили причетність до кримінального правопорушення 25-річного жителя смт Лугин. Чоловік визнав свою провину та розповів, що продав викрадене. Поліцейські розшукали покупців та вилучили чуже майно.

Нині триває подальше встановлення всіх обставин події.

Відповідно до ст. 185 (Крадіжка) КК України причетному до правопорушення може загрожувати штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 80 до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Водночас поліцейські зазначають, що неприємності у схожих ситуаціях загрожують не тільки причетному до крадіжки. Варто пам’ятати, що законодавством передбачено кримінальну відповідальність за придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом (ст. 198 КК України).

Відтак, навіть якщо покупець не здогадується, що купує викрадене, його має насторожити надто низька ціна, невідоме походження товару, відсутність документів, його стан тощо. У будь-якому разі, викрадене майно буде вилучено поліцією, а сплачені кошти навряд чи вдасться повернути. Будьте обачні
Погода, Новости, загрузка...