Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 03:58
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 мая 2020, 16:41

Понад 250 роботодавців Житомирщини подали документи на отримання допомоги по частковому безробіттю

28 квітня 2020 року набув чинності Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України (Постанова КМУ від 22.04.2020 № 306). Програма фінансової підтримки малого та середнього бізнесу покликана зберегти робочі місця, а надалі – стимулювати відновлення бізнесу після завершення дії обмежувальних заходів.
Розмір виплат встановлюється за кожну годину скорочення робочого часу із розрахунку двох третин тарифної ставки/окладу, але він не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати – 4723 грн.
На сьогодні вже 253 суб’єкти малого та середнього підприємництва Житомирщини звернулись до обласної служби зайнятості за отриманням такої допомоги.
В обласному центрі зайнятості щодня відбуваються засідання робочої групи, яка розглядає документи роботодавців щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України. Станом на 13 травня ми опрацювали 100 пакетів документів і прийняли 95 позитивних рішень для здійснення виплат допомоги по безробіттю 1536 працівникам. За результатами укладених договорів з першими 8 роботодавцями вже здійснено замовлення фінансування на 229,1 тис. грн для виплати допомоги по частковому безробіттю 95 працівникам – розповіла директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна.
Підприємствам, які зупинили чи скоротили діяльність на період карантину і бажають отримати допомогу по частковому безробіттю, необхідно звернутись до територіального органу Державної служби зайнятості протягом 30 календарних днів з дня зупинення (скорочення) діяльності і надати такі документи:
- заяву у довільній формі;
- копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення діяльності);
- відомості про працівників (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта), у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю на період карантину;
- довідку про сплату ЄВ за останні шість місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності, виданою ДПС.
Покрокова інструкція щодо можливостей та порядку отримання допомоги по частковому безробіттю є на офіційних сайтах Державної служби зайнятості та Житомирської обласної служби зайнятості.
Додаткові консультації – у відділі організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості за телефоном: 0(412)36-13-16.
Погода, Новости, загрузка...