Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 10:27
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

14 мая 2020, 16:34

Учні Житомирської музичної школи №1 ім. Б. Лятошинського стали призерами та дипломантами інтерактивного пісенного конкурсу

Вихованці музичної школи №1 ім. Б. Лятошинського отримали високу оцінку і визнання на національному рівні. Вони стали призерами і дипломантами Всеукраїнського інтерактивного пісенного конкурсу «Дунаю мій», нагороди якого надійшли напередодні відзначення в Україні Дня Європи.

Конкурс став непересічною подією в культурному житті України, демонструючи високий творчий потенціал мистецької освіти в країні і в Житомирі зокрема. Музична школа№1 обласного центру, яка має більше як сторічну історію і давні педагогічні традиції, працюючи у складних умовах карантину, представила високі зразки музичної підготовки молоді.

Учні вокально-хорового відділу школи під керівництвом досвідчених педагогів підготували неабиякий доробок сольного виконання українських народних пісень, у яких оспівується ріка Дунай, що символізує Європу, яка є нашою великою багатонаціональною демократичною Батьківщиною.

Усі твори, які було подано музичною школою №1 на Всеукраїнський конкурс, прозвучали в аранжуванні сучасних українських композиторів і були представлені у підготовленому організаторами конкурсу співаника «Дунаю мій».

«Важко знайти збірку українських народних пісень, де б не був оспіваний славний Дунай, на берегах якого жили українці. Цю спадщину, яку вони творили і берегли століттями на західних кордонах нашої землі, треба знати, пропагувати і популяризувати, - каже директор музичної школи №1, заслужений працівник культури України В.Д.Чудовська. - Педагогами школи разом з учнями було проведено велику роботу з вивчення і мистецької презентації цього безцінного культурного спадку».

Дипломи I ступеня отримали:

Вікторія Корж за виконання пісні «Ой сяду я край віконця» (викладач Д.В.Гуменюк, концертмейстер І.О.Климчук);
Крістіна Захарчук за виконання пісні «Стояла на колодці» (викладач Д.В.Гуменюк, концертмейстер. І.О Климчук.);
Дипломо III ступеня отимав:

Роман Качанюк за виконання пісні «Їхав козак за Дунай» (викладач Н.М.Гладкова, концертмейстер І.О.Климчук);
Дипломами конкурсу отримали:

Валерія Федорова за виконання пісні «Пожену я лебеді» (викладачТ.О.Гордєєва-Ковальчук, концертмейстер Б.О.Петракович);
Олександра Киндалюк за виконання пісні «Ой під гай» (викладач Т.О. Гордєєва-Ковальчук, концертмейстер А.Є.Зірка);
Любов Гриценко за виконання пісні «Дала-с мене моя мати» (викладач Н.М.Гладкова, концертмейстер І.О.Климчук).
Погода, Новости, загрузка...