Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 20:51
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

15 мая 2020, 12:07

Житомирський обласний лабораторний центр на 6 місці по кількості проведених досліджень на COVID-19 в Україні

Із послабленням карантину питання оперативного діагностування нових випадків інфікування та локалізації інфекційних вогнищ набуває особливого значення, тому цю тему було обрано для програми “Відкрита студія” на телеканалі СК1.

Участь у прямому ефірі сьогодні, 14 травня, взяла заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

Учасники ефіру обговорили ряд питань, які піднімають жителі області:

Чи відбулися кадрові зміни у керівництві обласного лабораторного центру?
Скільки в області лабораторій та які їхні можливості насьогодні?
Чи може особа, яка не має симптомів захворювання на коронавірус, пройти ПЛР-тест?
Чи отримали медичні працівники 300% надбавки до зарплати? Чи отримують відшкодування медики, які захворіли на COVID-19 на роботі та інші.

Наталія Остапченко повідомила, що насьогодні керівництво Житомирського обласного лабораторного центру не змінилося. До проведення досліджень на COVID-19 долучено ще три фахівця. Відповідно кількість досліджень, що можуть проводитися за добу, збільшилася до 300-350.

Також заступниця голови ОДА зазначила, що 192 медичні працівники області, які допомагали хворим на коронавірусну інфекцію (у березні в області було лише 5 хворих на COVID-19), за березень отримали доплату у розмірі 300% до окладу. На це було спрямовано 310 тис. грн з державної субвенції. За її словами, за квітень доплату ще не провели, тому що наразі триває процес укладання угод між закладами охорони здоров’я та Національною службою охорони здоров’я України. За квітень кошти будуть розподіляти на 18 закладів охорони здоров’я, де лікувалися пацієнти з діагнозом коронавірус.
Погода, Новости, загрузка...