Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 20:50
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

15 мая 2020, 14:47

Дитяча лікарня імені В. Й. Башека закупить обладнання для ПЛР діагностики

Комунальне підприємство «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Житомирської міської ради здійснить закупівлю обладнання для проведення ПЛР – діагностики, тест-систем PHOENIXDX® 2019-NCOV та інших необхідних розхідних матеріалів для забезпечення населення Житомирської міської об’єднаної територіальної громади обстеженнями для діагностики коронавірусної інфекції COVID-19 та інших захворювань за допомогою полімеразної ланцюгової реакції.

Про дозвіл на закупівлю обладнання та розхідних матеріалів для ПЛР діагностики йдеться в прийнятому сьогоднішньому рішенні позачергового засідання виконавчого комітету міської ради.

Як відзначив міський голова Сергій Сухомлин, місто має бути готовим до проведення діагностики. Адже вартість проведення ПЛР-тестів у приватних лабораторіях становить від 2,5 до 4 тис грн, тому житомиряни повинні мати змогу пройти діагностику у комунальних установах.

Зі слів міського голови, спочатку планувалося розміщення лабораторії на базі первинної медичної ланки. Однак отримання ліцензії, підготовка приміщення – тривалий процес, який до того ж потребує додаткового фінансування. Тому на спільній нараді було вирішено встановити обладнання вже в існуючій лабораторії дитячого медичного закладу, що можна зробити набагато швидше через уже наявні дозволи.

«Дитяча лікарня відкрила вже валютний рахунок на закупівлю цих тестів, і на наступному тижні можна буде проплатити кошти, закуповувати обладнання, тести, проводити сертифікацію…», - зазначив міський голова.
Погода, Новости, загрузка...