Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 10:44
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 мая 2020, 09:16

На Житомирщині засуджено чоловіка, який порушив обмежувальні приписи суду стосовно колишньої дружини

Коростишівською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у справі стосовно жителя Попільнянського району, який, знехтувавши рішенням суду, порушив обмежувальні приписи.

За результатом судового розгляду вироком Попільнянського районного суду чоловіка визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 390-1 КК України та засуджено до 1 року обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік.

Йдеться про те, що після припинення спільного проживання подружжя, 39-річний чоловік, не змирившись із розірванням стосунків, продовжував переслідувати колишню дружину, погрожував їй фізичним насильством, приходив на роботу та влаштовував скандали, висловлювався нецензурними словами тощо.

Не ставши терпіти знущання, 40-річна жінка звернулася до суду, який у січні 2020 року виніс обмежувальний припис про заборону кривднику наближатися ближче як на 50 метрів до місця проживання колишньої дружини, переслідувати її та у будь-який спосіб спілкуватися з нею.

Однак вже у березні чоловік порушив законодавство та не виконав обмежувальні приписи суду.

Довідково. Відповідно до ст. 390-1 КК України, умисне невиконання обмежувальних заходів, передбачених статтею 91-1 цього Кодексу, або умисне невиконання обмежувальних приписів, або умисне ухилення від проходження програми для кривдників особою, щодо якої такі заходи застосовані судом, караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.
Погода, Новости, загрузка...