Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 07:25
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 мая 2020, 00:02

На Житомирщині поліцейські вибухотехніки у 2020-му році знешкодили близько 70 небезпечних предметів

З початку поточного року працівники вибухотехнічної служби поліції Житомирської області залучались до понад сотні тих чи інших випадків, пов’язаних із вибухонебезпечними ситуаціями чи подіями.

Поліцейські-вибухотехніки реагують на повідомлення про виявлення підозрілих, ймовірно небезпечних речей у населених пунктах всієї області – і у публічних місцях, і у приватних домоволодіннях. До їх компетенції належить перевірка підозрілих предметів або інформації про їх знаходження, обстеження території і об’єктів, безпосереднє вилучення і знешкодження небезпечних речей, огляд місцевості, де стався вибух.

Як повідомив керівник вибухотехнічної служби ГУНП в Житомирській області Володимир Підкуйко, упродовж поточного року поліцейські вибухотехніки здійснили понад 100 виїздів на місця подій, пов’язаних із подібною загрозою. За їх участі відбулися близько 50 слідчих дій, майже половина з яких – за фактами незаконного поводження із вибуховими матеріалами.

Цьогоріч працівники ВТС двічі відповідно реагували на повідомлення про замінування тих чи інших об’єктів на Житомирщині.

Також з початку року за участі вибухотехніків поліції з незаконного обігу вилучено більше 80 одиниць боєприпасів або їх частин і майже 30 кг вибухових речовин. Знищені близько 70 предметів, що становили небезпеку для людей, і майже 50 кг таких речовин.

Нагадаємо, 11 травня з обійстя жителя Житомирського району поліція вилучила зброю та небезпечні боєприпаси. Також 21 квітня у м. Бердичеві поліцейські вилучили гранату у перехожого. У січні в обласному центрі на смітнику були виявлені дві реактивні протитанкові гранати «РПГ-26».
Погода, Новости, загрузка...