Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 04:47
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

10 июня 2020, 13:51

В Житомирській області упродовж доби вогнеборці ліквідували загоряння п’яти господарських будівель

9 червня о 17:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній господарчій будівлі у с. Курчицька Гута Новоград-Волинського району. Обійстя, де сталось загоряння пустує – господар проживає в іншому місті. Сусідка проходила повз домоволодіння і помітила, як за кілька хвилин сарай охопило полум’я. Відстань від пожежної частини до цього населеного пункту близько 12 км.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику з палаючої господарчої будівлі вогонь перекидався на дім. В сараї зберігались дрова, які займали більшу частину приміщення і збільшували пожежне навантаження. Враховуючи усі фактори ризику, начальник караулу прийняв рішення про залучення додаткового пожежного автомобіля для підвозу води.

Близько чотирьох годин знадобилось бійцям ДСНС для ліквідації пожежі. Тривалий час довелось розбирати зруйновані полум’ям конструкції та проливати їх водою. Необхідно було здійснити 5 підвозів води з місцевого джерела. Вогонь устиг знищити сарай та фронтон оселі. Рятувальники не допустили перекидання полум’я на літню кухню, що у двох метрах від осередку займання.

Крім того у м. Бердичів вогнеборці ліквідовували загоряння господарчої будівлі загальною площею 90 кв. м на три приміщення. Враховуючи масштаб, на поміч одразу було залучено додатковий пожежний розрахунок. Рятувальники впорались з полум’ям за півтори години. Було не допущено поширення вогню на крайнє приміщення та два житлові будинки, розташовані у кількох метрах від осередку займання з обох сторін. В одному з приміщень зберігалось сіно, що збільшувало пожежне навантаження. Вогонь устиг знищити 70 кв. м стіни будівлі та майно, що зберігалось всередині.

Також бійці ДСНС гасили господарчі будівлі у Баранівському, Лугинському та Хорошівському районах області. Внаслідок усіх пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Причини загорянь встановлюють фахівці.
Погода, Новости, загрузка...