Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 00:43
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 июня 2020, 20:13

У Житомирі відбулася інтерактивна онлайн-конференція з нагоди Всесвітнього дня донора крові

Зустріч у форматі онлайн на тему «Обговорення важливих питань у сфері донорства крові в Житомирській області» відбулася сьогодні, 11 червня, у КНП “Обласний центр крові” Житомирської обласної ради.

У заході взяли участь голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Віталій Бунечко привітав усіх учасників зустрічі та онлайн-глядачів із Всесвітнім днем донора та подякував усім, хто долучається до донорського руху, а також працівникам, задіяним у цьому процесі, та волонтерам.

На онлайн-конференції наголосили на необхідності забезпечення достатнього рівня запасів компонентів крові та його постійного поповнення. Показник забезпечення компонентами крові є стратегічно важливим компонентом медичної допомоги, який залежить від кількості населення, що бере участь у донорському русі. У карантинних складних умовах є особлива потреба у донорській крові у людей будь-якого віку, а також із різними захворюваннями.

За інформацією Обласного центру крові, в Житомирській області упродовж року здійснено 9394 донацій крові та її компонентів, в закладах охорони здоров’я проведено 14543 гемотрансфузій компонентів, у тому числі.

Заготовлення крові та її компонентів проводить Обласний центр крові. Система управління запасами крові та її компонентів, яка в ньому створена, дозволяє забезпечити заклади охорони здоров’я компонентами донорської крові необхідних груп відповідно до їх потреб.

Директор КНП “Обласний центр крові” Житомирської обласної ради Анатолій Чугрієв подякував донорам Житомирщини та зазначив, що всі вищенаведені напрацювання відбулися завдяки їм.

До інтерактивної онлайн-конференції також долучилися волонтери громадських організацій, представники КНП «Обласний центр громадського здоров’я» Житомирської обласної ради та лікувальних закладів області, Житомирського медичного інституту, військових управлінь в Житомирській області, представник корпоративного донорства «Кромберг енд Шуберт» та почесний донор України.

Довідково. 14 червня щороку у світі відзначається Всесвітній день донора крові. Цей день присвячений людям, котрі добровільно та безоплатно здають свою кров заради порятунку інших людей.

На Житомирщині звання «Почесний донор України» має понад 2 тис. жителів, удостоєні звання «Заслужений донор України» – 3 особи. У 2020 році «Почесний донор України» в Житомирській області здобули 6 чоловік.
Погода, Новости, загрузка...