Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 15:18
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

8 июля 2020, 10:20

На Житомирщині до бюджету територіальної громади підприємство сплатило 188 тис грн боргу за оренду ділянки землі з родовищем лабрадориту

Під час вивчення стану законності щодо користування землями промисловості, Коростишівською місцевою прокуратурою виявлено порушення чинного законодавства у частині сплати орендної плати за земельну ділянку із родовищем лабрадориту, що у Хорошівському районі.

Установлено, що приватне товариство, відповідно до укладеного у 2007 році із Володарсько-Волинською райдержадміністрацією договору, взяло в оренду строком на 24 роки земельну ділянку площею 4,2 га вартістю майже 3,44 млн грн, що поблизу села Добринь (територія Іршанської об’єднаної територіальної громади) для видобування лабрадориту на Добринському родовищі.

Проте тривалий час - із вересня 2017 по квітень 2019 роки товариство не сплачувало орендної плати, заборгувавши до місцевого бюджету 188 тис грн.
Коростишівською місцевою прокуратурою, на захист державних інтересів в особі територіальної громади, було заявлено позов про примусове стягнення боргу з орендаря.

Підприємство, визнавши вимоги прокуратури законними, вже під час судового розгляду справи погасило заборгованість на суму 117 тис грн. Решту заборгованості – 71 тис грн боржник сплатив у червні цього року, на виконання рішення суду.

Відтак, за втручання місцевої прокуратури до бюджету Іршанської об’єднаної територіальної громади сплачено 188 тис грн, які громада може використати на поліпшення інфраструктури.
Погода, Новости, загрузка...