Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 18:50
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 августа 2020, 08:37

В зоні ЧАЕС чергове затримання ягідників

На днях прикордонники Житомирського загону спільно з співробітниками Національної поліції виявили 2-ох осіб, які на радіаційно-забрудненій території збирали ягоди чорниці.

Чоловіки, як в подальшому з’ясувалось жителі села Березове, що на Рівненщині, незаконно проникли на територію зони відчуження для збору «дарів природи» з метою їх подальшого продажу.

Зауважимо, що радіаційний фон території в межах якої було виявлено ягідників більш ніж в чотири рази перевищував допустиму норму. Індивідуальні дозиметри охоронців кордону доходили до позначки 1,21 µSv/h при нормі 0,30 µSv/h.

Наразі на правопорушників складено протоколи за ст. 46-1 КУпАП «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення». Поряд з цим прикордонники направили повідомлення до компетентних органів про виявлення ознак кримінального порушення за ст.267-1 ККУ «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки». Зібрана чорниця загальною вагою майже 40 кг вилучена.
Погода, Новости, загрузка...