Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 17:49
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

2 сентября 2020, 15:45

У Житомирі відзначили 75-у річницю завершення Другої світової війни

Сьогодні, 02 вересня, у м.Житомирі із нагоди відзначення 75-ої річниці завершення Другої світової війни відбулося покладання квітів до монументу Слави, танку Т-34, встановленого на честь 20-річчя Перемоги над нацистськими військами у Другій світовій війні, та пам’ятника жертвам нацизму.

Участь у заходах взяли голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, заступник голови ОДА Віктор Градівський та заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Дата закінчення Другої світової війни – 02.09.1945 – встановлена в день підписання Акту про капітуляцію Японії – останнього члена коаліції Берлін – Рим – Токіо, що вийшов з війни, яка закінчилася для глобальних агресорів, які планували підкорити собі весь світ, повною і беззаперечною поразкою.

Найстрашніша війна світової історії тривала рівно шість років плюс один день. Розпочалася 01 вересня 1939 року. Глобальна трагедія забрала життя понад 65 мільйонів чоловік.

Головні події війни розвивалися на території нашої країни. Саме на Східному фронті головний світовий агресор – гітлерівська Німеччина – зазнала до 93% всіх своїх втрат. Перемога у найстрашнішій війні в історії людства безцінна, її ціна не піддається обчисленню, але найбільшу ціну за неї заплатив наш великий народ. Цей факт неможливо поставити під сумнів.
Погода, Новости, загрузка...