Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 14:40
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 сентября 2020, 10:16

На Житомирщині підприємця-організатора злочинної групи підозрюють у незаконному збуті іноземним компаніям пиломатеріалів

Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактами збуту незаконно зрубаних дерев з використанням підроблених документів та легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом, скоєних організованою злочинною групою.

Наразі, за погодженням із процесуальним керівником, організатору групи повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 246, ч.ч. 1, 4 ст. 358 КК України.

Також, 24.09.2020, до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
За даними слідства підприємець, житель Донецької області, у жовтні 2019 року організував та очолив стійке злочинне угрупування, залучивши свого іноземного бізнес-партнера (з Туреччини) та знайому житомирянку.

Уподовж жовтня-листопада минулого року члени організованої групи, використовуючи підроблені документи про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, а також реквізити підконтрольного їм товариства, яке фактично не займалося господарською діяльністю, незаконно збули іноземній компанії пиломатеріали з дерева породи сосна обсягом майже 1170 м3 вартістю понад 2, 9 млн грн.

Аби приховати свою протиправну діяльність від правоохоронців, фігурант справи змінив злочинну схему, залучивши до неї власника підприємства з Коростенського району. Використовуючи відповідні документи та реквізити цього підприємства, «ділки» збули іноземній компанії 485 м3 пиломатеріалів з дерева породи сосна вартістю понад 1, 1 млн грн.

Отримані від злочинної діяльності грошові кошти - понад 2,6 млн грн легалізували, перевівши на банківські рахунки підконтрольних суб’єктів господарської діяльності.

Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області. Оперативний супровід здійснює УСБУ в області.
Погода, Новости, загрузка...