Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 06:09
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

1 октября 2020, 15:02

Оперативники карного розшуку викрили житомирянина у шахрайстві

Поліцейські встановили причетність жителя обласного центру до заволодіння чужим телефоном обманним шляхом. Водночас правоохоронці застерігають жителів Житомирщини від необдуманих вчинків з фінансами, адже щодоби реєструють нові випадки ошуканства.

Під час оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку Житомирського відділу поліції встановили, що 43-річний житомирянин отримав телефон, належний 61-річному жителю обласного центру, використавши його довірливість. Як стало відомо, чоловік перебував у сквері та звернувся до випадкового перехожого з проханням терміново зателефонувати. Той, не підозрюючи нічого лихого, віддав незнайомцеві до рук свій мобільний. Втім, прохач швидко зник з поля зору власника ґаджета.

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) КК України триває подальше досудове розслідування. Законодавством за таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 2 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 200 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Водночас поліцейські зареєстрували звернення жительки смт Ружина, яка через шахрайські дії втратила понад 9 тисяч гривень. Жінка повірила у байки незнайомця про нібито заблокований банківський рахунок та повідомила відомості, що дозволили отримати доступ до її заощаджень. Ще трьох жителів області шахраї переконали у необхідності терміново перевипустити їх банківські картки, причому зробити це дистанційно. У результаті полісяни втратили понад 93 тисячі гривень.

Поліцейські встановлюють осіб, причетних до правопорушень та вкотре закликають громадян бути обачними у фінансових питаннях.

Пам’ятайте, що конфіденційні відомості ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть працівникам фінансових установ. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-коди карток, CVV-коди тощо, особливо в телефонному режимі. Цю інформацію маєте знати тільки ви. Працівники банків також не телефонують та не просять вчинити якісь грошові перекази нібито для захисту ваших же коштів. Переоформлення карток та інші дії, пов’язані зі змінами рахунків, необхідно здійснювати лише особисто у банківських установах.

Будьте уважними та розсудливими!
Погода, Новости, загрузка...