Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 15:30
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

3 октября 2020, 11:07

Рятувальники Житомирщини наголошують: обігріваючи оселю, будьте уважні та обережні

Під час похолодання різко зростають кількість і загроза виникнення пожеж через необережне використання електрообігрівачів та опалювальних печей, їхню несправність, короткі замикання внаслідок перевантаження електромереж тощо. За усім цим – життя та здоров’я людей, добробут громадян, їхня безпека.



Рятувальники Житомирщини звертають увагу всіх на те, що необхідно бути особливо обережними, користуючись електрообігрівачами, тепловентиляторами та опалювальними печами.



Суворо дотримуйтесь наступних правил безпеки: використовуючи електричні електрообігрівачі, перевірте справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів. Не залишайте прилади, що топляться без догляду. Не варто користуватися саморобними та кустарно виготовленими електрообігрівачами. Нагрівальні елементи в обігрівачах мають бути закритими, ізольованими.



Опалюючи приміщення піччю – на газу або дровах – перевірте, чи не з’явилися в ній тріщини або щілини. Це можна зробити, спаливши в печі трохи паперу, та згодом оглянувши її ззовні, – у місцях тріщин буде добре видно закоптіння. Виявлені тріщини необхідно замастити глиною чи розчином. І взагалі ремонт печей можна доручати виключно фахівцям. Особливу обережність слід виявляти власникам будинків із дерев’яним перекриттям.



Особливо опікуйтесь тим, аби під час обігріву помешкання не постраждали діти, або ж їхні пустощі не призвели до біди! Подбайте, аби діти перебували під постійним доглядом когось із дорослих. Час навчити дитину основам безпечної поведінки у побуті.



Зважаючи на те, що вживання алкоголю є супроводжуючим чинником дорослої необережності, а відтак і чималої кількості пожеж у побуті, тож замість «зігріваючих зсередини» краще зігрійте себе та своїх близьких теплом приємного спілкування!
Погода, Новости, загрузка...