Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 16:47
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

15 октября 2020, 12:52

На Житомирщині посадовця РДА судитимуть за розтрату і заволодіння понад 760 тис грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом службового підроблення, розтрати та заволодіння чужим майном за попередньою змовою, шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах, а також пособництва у заволодінні бюджетними коштами.
Наразі обвинувальний акт стосовно трьох фігурантів справи – керівника відділу райдержадміністрації, техніка-будівельника цього відділу та директора приватного підприємства, обвинувачених за ч.1 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч.5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України скеровано до суду.
За даними слідства, зловживання з бюджетними коштами скоєно під час закупівлі та монтажу обладнання для опалювальної системи школи в Андрушівці.
Директор підприємства, з метою заволодіння бюджетними коштами, вступивши у змову з уповноваженою особою з питань організації та проведення процедур і купівлі за бюджетні кошти райдержадміністрації, став переможцем конкурсу та уклав фіктивний договір на поставку обладнання.
У подальшому, на підставі підроблених документів, керівником підрозділу райдержадміністрації надано погодження на перерахування підприємству із бюджету понад 760 тис грн.
Однак у школі насправді нічого не встановлювалося, оскільки попередньо предметом договору між посадовцем райдержадміністрації та постачальником обумовлено обладнання, яке він монтував ще у 2014 році, відколи й надавав школі платні послуги з теплопостачання. Крім цього, вартість відповідних котлів на момент підписання фіктивної угоди становила близько 270 тис грн.
За рішенням слідчого судді, на рухоме та нерухоме майно фігурантів справи накладено арешт та прокуратурою до суду скеровано цивільний позов про стягнення завданої державним інтересам майнової шкоди на суму понад 760 тис грн.
Досудове розслідування проводив Андрушівський відділ поліції, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Погода, Новости, загрузка...