Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 23:09
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 ноября 2020, 07:03

За добу поліцейські викрили у крадіжках 5 жителів Житомирщини

Троє жінок привласнили чуже майно, перебуваючи у гостях, а двоє чоловіків «вподобали» чужі велосипеди. Нині за всіма фактами тривають відповідні перевірки. Поліцейські закликають полісян більш відповідально ставитися до збереження власного майна.

До Бердичівського відділу поліції звернувся 66-річний житель райцентру із заявою про крадіжку його мобільного телефону вартістю 6500 гривень. За словами чоловіка, ґаджет зник з його будинку після того, як там побувала знайома. Дільничний офіцер поліції розшукав 37-річну бердичівлянку, на яку вказав заявник. Жінка визнала свою провину та розповіла, що телефон здала до місцевого ломбарду.

Також бердичівські оперативники карного розшуку викрили у крадіжці 28-річну жительку Вінниччини. Як було встановлено, жінка побувала в гостях у дівчат, які винаймають квартиру у м. Бердичеві. Згодом одна з них, 17-річна жителька району, виявила зникнення своєї банківської картки. Згодом з рахунку дівчини були зняті 1200 гривень. Поліцейські встановили, що причетна до правопорушення викрала картку з кишені верхнього одягу, що висів у коридорі.

З помешкання 33-річної житомирянки зник старт-годинник вартістю близько 1700 гривень. З’ясовуючи обставини крадіжки, поліцейські встановили, що дочка заявниці запрошувала до квартири своїх друзів. За наявною інформацією, одна з подруг, 14-школярка, й причетна до правопорушення.

У ніч з 1 на 2 листопада з подвір’я жительки Овруцького району було викрадено велосипед. Поліцейські встановили, що крадіжку вчинив 45-річний односелець заявниці. У чоловіка вилучили викрадене, він визнав свою провину.

А 50-річний житель м. Чуднова забрав чужий велосипед, залишений без нагляду біля під’їзду його будинку. Коли чоловік дізнався, що двоколісник шукають працівники поліції, до яких звернувся власник, зізнався у скоєному та віддав чуже майно.

Нині в усіх випадках тривають відповідні перевірки. Статтею 185 (Крадіжка) КК України за таємне викрадення чужого майна передбачено покарання у вигляді штрафу від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 80 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Водночас поліцейські закликають жителів області бути обачними та більш відповідально ставитися до збереження власного майна. Зокрема, не запрошуйте малознайомих людей до власних помешкань, а цінні речі не залишайте у загальнодоступних місцях. Батькам варто обговорити з дітьми питання безпеки. Зокрема, запрошення друзів додому мають відбуватися тільки з відома дорослих та бажано у їх присутності.
Погода, Новости, загрузка...