Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 01:55
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 ноября 2020, 13:24

До місцевих бюджетів Житомирщини надійшло 732,8 млн грн єдиного податку

За десять місяців 2020 року від підприємців та юридичних осіб, які працюють на спрощеній системі оподаткування, до місцевих бюджетів Житомирщини сплачено 732,8 млн грн єдиного податку. Це на 33,8 млн грн або на 4,8% більше в порівнянні з відповідним періодом 2019 року.

В жовтні цього року платниками спрощеної системи оподаткування сплачено 117,9 млн грн., що на 5,9 млн грн. або на 5,3 % більше надходжень минулого року.

Найбільший внесок у бюджети громад забезпечили фізичні особи-підприємці, які сплатили 539,5 млн грн, що на 36,5 млн грн або на 7,3% більше показника відповідного періоду минулого року.

Юридичні особи – платники єдиного податку 3 групи в свою чергу сплатили до місцевих бюджетів регіону 77,0 млн грн.

Сільськогосподарськими товаровиробниками - платниками єдиного податку 4 групи сплачено 116,3 млн грн єдиного податку.

Нагадаємо, платники першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця. Платники єдиного податку третьої групи сплачують податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання декларації за податковий звітний квартал.

Водночас платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, один раз на рік, на час відпустки протягом одного календарного місяця звільняються від сплати єдиного податку. Також звільняються від сплати податку і у випадку хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Щоб скористатись правом на відпустку платникам необхідно подати до територіального органу ДПС заяву в довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності. Заяву щодо періоду щорічної відпустки рекомендується подавати до початку відпустки. А заяву щодо терміну втрати працездатності - одразу після закінчення лікарняного.
Погода, Новости, загрузка...