Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 19:47
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

20 ноября 2020, 10:22

Житомирський район: ймовірно, через не правильне влаштування печі ледь не згорів будинок

17 листопада о 09:58 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в с. Ліщин Житомирського району. Виявив пожежу господар через деякий час після того, як розтопив піч.

На момент прибуття двох пожежних підрозділів в одній із житлових кімнат вогнем було охоплено перекриття біля печі на площі близько 10 кв.м.

Одне відділення вогнеборців приступило до гасіння пожежі, а інше забезпечувало безперебійну подачу води та відбивало полум’я від поруч розташованої господарчої будівлі. Зусиллями рятувальників о 10:26 пожежу локалізовано та о 13:10 ліквідовано. Бійцям ДСНС також вдалося запобігти розповсюдженню полум’я на більшу площу. Вогонь встиг знищити 10 кв.м перекриття, пошкодити стіни та стелю.

За попередньою інформацією, загоряння могло статися через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення – протипожежна розділка (відступка) від дерев’яних конструкцій перекриття будівлі була замала, 12 см, що не відповідає вимогам будівельних норм та стандартів. Наразі усі обставини події встановлять фахівці.

Рятувальники закликають! Перед початком, а також упродовж усього опалювального сезону, слід очищати димарі та печі від сажі, щоб не сталося її займання. Біля кожної груби перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м. Особливо небезпечно сушити й складати на печах та біля топкового отвору - одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали.
Погода, Новости, загрузка...