Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 12:00
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 ноября 2020, 15:15

Півтори сотні порушень карантинних обмежень припинили поліцейські у вихідні на Житомирщині

28-29 листопада на території області продовжували роботу рейдові групи поліцейських та інших зацікавлених органів для забезпечення дотримання громадянами встановлених карантинних обмежень. За цей період оформлені 149 адміністративних матеріалів.

Упродовж суботи та неділі на території області працювали спеціально створені рейдові групи, до складу який увійшли загалом близько 200 поліцейських та представників Держпродспоживслужби, муніципальної інспекції, юридичної підтримки органів місцевого самоврядування та інших. Їх завдання, у першу чергу, – ведення роз’яснювальної роботи з громадянами щодо необхідності дотримання тимчасово встановлених правил задля збереження життя та здоров’я.

Переважна більшість адміністративних матеріалів, а їх за вихідні було складено 149, стосувались перебування людей у громадських місцях або транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Поряд з попереджувальною роботою поліцейські винесли 128 постанов за відверте ігнорування вказаних норм закону.

У результаті перевірок було складено 21 адміністративний протокол за ознаками правопорушень, передбачених ч.1 ст. 44-3 (Порушення правил карантину щодо людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Водночас правоохоронці відмічають, що минулих вихідних не зафіксовано порушень визначених обмежень у роботі розважальних закладів і громадського харчування.

Нагадуємо, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 р. № 956 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641» на період з 31 жовтня до 31 грудня 2020 на території держави, додатково до протиепідемічних обмежень, забороняється робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) та робота після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Зауважимо, що з 21 листопада 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, яким передбачено доповнення статті 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП частиною другою такого змісту:

перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, - тягне за собою накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян
Погода, Новости, загрузка...