Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 15:35
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 января 2021, 12:38

Поліцейські Житомирщини контролюють дотримання карантину у період локдауну

Поліцейські продовжують роз’яснювати жителям області необхідність виконання встановлених вимог карантину та перевіряють дотримання власниками закладів обмежень у діяльності. У разі злісного ігнорування таких правил правоохоронці складають відповідні адміністративні матеріали.

Нині на Житомирщині лабораторно підтверджено 41 494 випадки захворювання на коронавірус COVID-19, з них 685 летальних. Тільки за останню добу зафіксовано ще 120 нових хворих.

З 8 до 24 січня включно 2021 року в Україні діють посилені карантинні обмеження відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Відтак рейдові групи, до складу яких входять поліцейські, представники Держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування здійснюють перевірки дотримання власниками розважальних, торговельних закладів та інших установ установлених обмежень щодо режиму діяльності.

Від початку дії посилених карантинних заходів, з 8 по 10 січня, працівники поліції Житомирщини склали понад 330 адміністративних протоколів, що стосуються правопорушень, пов’язаних з недотриманням вимог карантину. Зокрема, за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП було складено майже 90 протоколів. За ч. 2 ст. 44-3 КУпАП, що передбачає відповідальність за перебування в громадських будівлях та транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот, – понад 240 протоколів.

З 8 по 10 січня поліцейські припинили функціонування 27 об’єктів господарської діяльності, що працювали з порушеннями, серед них - 3 розважальних та 44 торгівельних заклади.

Нагадаємо, що відповідно до рішення Уряду, з 8 до 24 січня 2021 року забороняється робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос).

Заборонено приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, побутової хімії, засобів зв’язку, друкованих засобів масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, на торгівельних площах, не менше як 60% яких призначено для торгівлі такими товарами. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише зі здійсненням адресної доставки замовлень.

Забороняється робота кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів.

Також на період дії посиленого карантину заборонено відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Відтак поліцейські закликають громадян дотримуватися всіх правил та обмежень в умовах пандемії, щоб швидше повернутися до звичного способу життя. Бережіть себе та близьких і будьте здорові!
Погода, Новости, загрузка...