Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 15:14
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 января 2021, 17:03

На Житомирщині викрили привласнення державних коштів під час реконструкції об’єктів критичної інфраструктури в області

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення бюджетних коштів за попередньою змовою групою осіб при виконанні договорів на проведення інженерних та будівельних робіт на об’єктах НПС «Чижівка» відокремленого підрозділу АТ «Укртранснафта» (ч.3 ст.191 КК України).

У четвер, 14 січня, місцевою прокуратурою спільно зі співробітниками УСБУ в області проведено низку санкціонованих обшуків за місцем розташування підрядних організацій та безпосереднього виконання робіт.

В ході обшуків вилучено первинну бухгалтерську та іншу фінансову документацію, комп’ютерну техніку із сформованими бухгалтерськими документами в електронному виді та облік «чорнової» бухгалтерії, печатки фіктивних підприємств та майже чверть мільйона гривень готівкою.

За даними слідства, впродовж 2018-2020 років, низкою суб’єктів господарювання, на підставі укладених з АТ «Укртранснафта» договорів, з метою посилення протидиверсійної та антитерористичної захищеності НПС «Чижівка», виконувалися роботи з капітального ремонту об’єктів лінійно-виробничої диспетчерської станції загальною вартістю майже 130 млн грн.

При цьому, підрядники є пов’язаними між собою особами, не мають належної матеріально-технічної бази та відповідних кваліфікованих працівників для виконання даного виду робіт.

Тільки при виконанні договору з реконструкції периметральної огорожі вартістю 8,9 млн грн, установлено факти закупівлі будівельних матеріалів та обладнання через афілійовані юридичні особи за завищеними удвічі цінами.
На даний час вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене під час обшуків майно.
Досудове розслідування триває, вживаються заходи для встановлення усіх обставин кримінального правопорушення, вирішується питання щодо проведення низки експертиз.
Погода, Новости, загрузка...