Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 17:41
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 декабря 2011, 09:06

Депутат Житомирської міськради Олександр Рабінович влаштував день спілкування для людей з особливими потребами

Провести Міжнародний день інваліда у дружньому колі за чаєм та піснями запросив мешканців округу, на якому працює, депутат Житомирської міської ради від «Фронту Змін» Олександр Рабінович
Послухати виступ ансамблю «Журавушка» та поспілкуватися за чаюванням зібралось майже шістдесят людей похилого віку та людей з інвалідністю.

«Держава не достатньо піклується про своїх громадян. Особливо важко тим, у кого немає здоров’я працювати. Але часто звичайне людське спілкування, можливість поговорити з людьми, які тебе розуміють та послухати життєві історії тих, хто близький тобі за духом, набагато важливіше матеріальних речей», - говорить ініціатор та організатор зустрічі Олександр Рабінович.

Знання проблем округу та розуміння настроїв людей допомогло депутату влаштувати незабутню для старшого покоління зустріч. Дідусі й бабусі підспівували добре відомі їм з юних літ пісні та пританцьовували під знайомі мелодії, а під кінець виступу ансамблю співали хором у повний голос. Люди щиро дякували Олександру Рабіновичу за гостинність, постійну турботу, допомогу та подарунки, який кожен гість вечора отримав аби випити чаю з солодощами зі своїми рідними чи друзями у себе вдома.

Олександр Рабінович хотів вкотре зустрітися з жителями не за буденними турботами і обговоренням проблем, а в дружній спокійній атмосфері. Підтримати розмову планував і депутат Житомирської обласної ради від «Фронту Змін» Геннадій Зубко. Нажаль, депутати не змогли бути присутніми на зустрічі в суботу, оскільки разом з одно партійцями брали участь у всеукраїнському мітингу проти дій чинної влади, що відбувся в Києві на Михайлівській площі. А для своїх земляків передали лист зі словами підтримки. Його зачитала гостям помічник депутата Анна Антипова.

Всі присутні поділяли висловлені в листі думки та заявляли про свою підтримку мітингувальників у Києві на акції «Україна проти Януковича».



Лист:

Шановні друзі, ми планували 3 грудня провести з житомирянами, щоб разом відзначити Міжнародний день інваліда. Ближче познайомитися, поговорити. Проте, мусимо бути в Києві на акції протесту. Поїхали в Київ, бо хочемо зібрати біля урядових будинків якнайбільше людей, щоб чиновники почули те, чого не хочуть чути: «Сьогодні людям живеться дуже важко. Зарплати і пенсії малі. Їх не вистачає ні на продукти, ні на ліки. Медичне обслуговування погане. Комунальна плата висока, а в будинках часто холодно і нема води. Проїзд дорогий, а міський транспорт старий і часто небезпечний. Ті, хто працює, платять податки. А ці гроші витрачають не на людей, а на тих, хто дорвався до влади. Чиновники повинні перестати заперечувати це і негайно перерозподілити кошти, щоб люди могли прожити».

Ми вже депутати другий термін. І до нас жодного разу не звернулись люди за якимись розкошами чи розвагами. Житомиряни звертаються за найнеобхіднішими речам, які зобов’язана забезпечити держава. Найчастіше просять або ліки, або допомогти пройти медичне обстеження чи просто доїхати до медзакладу.

Це ганьба для держави, яка називає людей-інвалідів словами «люди з обмеженими фізичними можливостями», призначає пенсію в декілька сотень гривень й залишає зі своїми проблемами сам на сам. У нас нема людей «з обмеженими можливостями». У нас є люди з особливими потребами. І наш обов’язок ці потреби їм забезпечити.

Багато ми робимо самі, як депутати, - і не лише в Житомирі, а й по всій області: багатьом людям допомогли пройти медичне обстеження, лікування та зробити операції. Є багато людей з різними хворобами, яким потрібна допомога. Тому, ми здавали кров для хворих на рак і привели в пункт здачі крові своїх друзів і знайомих. Лікарі кажуть, що з того часу стало більше людей здавати кров. Це може врятувати чиїсь життя.

Ми і наші колеги-депутати від «Фронту Змін» окрім того, що допомагаємо конкретним людям, постійно працюємо в обласній і міській радах, щоб виділяли кошти на ремонт доріг з пониженням бордюрів, ремонт лікувальних закладі, забезпечення пільгового проїзду, побудову пандусів, встановлення звукових світлофорів, придбання ліків чи медичного устаткування.

У листопаді ми об’їздили всі райони області, щоб подивитись, як живуть люди з інвалідністю в містечках і селах. Там ситуація ще гірша ніж у Житомирі. Управління соцзахисту навіть не мають права видати пенсіонеру палочку, якщо він не має статусу інваліда. Тому, ми привозили з собою і передавали людям інвалідні візки, милиці, палочки, ходунки. Люди плакали від вдячності, тому що для них з’явилась можливість просто виходити на вулицю.

Висновок з цього такий, що потрібно змінювати саме відношення держави до людей з інвалідністю та людей похилого віку, які потребують допомоги. Тим, як держава ставиться до людей з інвалідністю та пенсіонерів, визначається порядність кожної людини. Від хвороби не застрахований ніхто. А старість не омине жодного. Тому, повні сил люди повинні зрозуміти: треба допомагати тим, хто потребує допомоги й створювати в державі і в Житомирі такі умови життя, щоб зручно було всім. Щоб не було, вибачте, голодних і холодних.

Європа ще в 1992 році у спеціальній резолюції проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів і закликала всі держави співпрацювати у проведенні цього дня. Україна підписала Конвенцію про права інвалідів. Якщо держава робить вигляд, що цього не було, то разом ми не дозволимо чиновникам забути, що всі люди рівні, всі хочуть жити нормально. Звичайно, сьогодні по всій Україні з нагоди Міжнародного дня інваліда проводять різні заходи, але про людей треба пам’ятати щодня, а не раз на рік. Тому, на наступний рік ми вимагаємо, щоб з бюджету виділили 500 тисяч гривень на придбання двох реніамобілів для швидкої допомоги Житомира. Щоб виділили 800 тисяч для купівлі рентгенапарата для Житомирської міської лікарні. Це необхідно всім житомирянам. Звичайно, ще є багато планів, про які можна розповідати, але лише спільна робота приносить результат і зміни на краще.

Якщо ви опинилися у складній життєвій ситуації, не впадайте у відчай. Повідомляйте про себе. Навколо дуже багато чуйних, небайдужих і щирих людей, просто байдужість і черствість часто більш помітні ніж добро. Будемо підтримувати один одного. Бажаємо всім здоров’я, сили духу, гарного настрою та приємного спілкування сьогодні і надалі, - сказано у листі від депутатів «Фронту Змін» Олександра Рабіновича та Геннадія Зубка.
За матеріалами: Дзеркало Полісся
Погода, Новости, загрузка...