Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:14
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 мая 2021, 17:23

Жителів Житомирської області запрошують до участі в проєкті «Таємниці України для тебе»

В Україні стартував Міжнародний культурно-соціальний проєкт “Таємниці України для тебе”, метою якого є залучення громад до створення єдиної бази видів народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення), зібрання рецептів автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування), популяризація історичних, природних та культурних об’єктів із різних регіонів України (легенди, історія створення сіл/міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам’ятки).



Співорганізаторами проєкту є БО «Благодійний Фонд «Чисті Серцем» та Центр української культури у м.Таллінн.



Учасниками можуть бути дорослі та діти, майстри народного мистецтва, суб’єкти туристичної діяльності всіх форм власності (музеїв, туристичних організацій), екскурсоводи, представники закладів ресторанного сервісу, представники місцевих громад, навчальних закладів та інші.



Кількість робіт від одного учасника – необмежена, подавати заявку можна як одноосібно, так і колективно.



Прийом заявок на участь в конкурсі триває до 25 червня 2021 року.



Як повідомляють організатори проєкту, активні учасники та переможці отримають цінні подарунки та грошові премії.



Зібрану інформацію буде впорядковано в унікальні книги, що будуть виготовлені у давній “черпаний” спосіб і подаровані до Національної бібліотеки України ім.Вернадського, Національної бібліотеки Ватикану, Королівської бібліотеки Великої Британії, Олександрівської бібліотеки, бібліотеки Конгресу США.



Друковані примірники буде презентовано в усіх обласних центрах України та передано до обласних бібліотек, загальноосвітніх шкіл, дипломатичних місій та українській діаспорі за кордоном.



Зі зразків ремісничих витворів, моделей одягу, картин буде створена інтерактивна виставкова експозиція з подальшою презентацією в різних дипломатичних установах за кордоном.



Під час пандемії коронавірусу в Україні активно розвинувся внутрішній туризм, який дав можливість більше дізнатися про чудові місця.



У рамках проєкту буде створено цікаві історико-культурні та гастрономічні маршрути регіонами України під назвою: “Зустрінемо, розкажемо, навчимо, пригостимо”.



Контактна особа: Рабарська Ірина, (067) 969-96-36.
Погода, Новости, загрузка...