Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 16:10
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 июня 2021, 11:37

Коростенський район: через необережність під час куріння загорілась трава

21 червня о 12:22 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в с. Нова Рудня Коростенського району. Про це рятувальників сповістила жінка, яка проживає по сусідству. Вона вийшла на подвір’я і побачила вогонь на сусідській присадибній ділянці.

По прибуттю вогнеборців до місця виклику з’ясувалось, що біля городу горить суха трава на загальній площі 1 га. Через сильні пориви вітру полум’я швидко розповсюджувалось. В напрямку вітру за декілька метрів від осередку займання знаходились господарські будівлі.

Силами бійців ДСНС упродовж 50 хв пожежу ліквідовано. Вогонь устиг знищити 1 га сухотрав’я. Подальшого розповсюдження полум’я вогнеборці не допустили.

Попередньо встановлено, що до пожежі призвела необережність під час куріння. Зі слів господаря обійстя, він курив цигарку та необачно викинув недопалок у траву.

Крім того, людська необачність призвела до ще однієї пожежі на території приватного домоволодіння. У с. Давидки Коростенського району згоріла господарська будівля. На місці надзвичайної події працювало 7 чоловік особового складу на двох пожежних авто. Другий пожежний екіпаж залучався для підвозу води. Полум’я загрожувало перекиданням на інші будівлі, що знаходились за кілька метрів від осередку загоряння.

Тривалий час рятувальникам знадобився для розбирання зруйнованих полум’ям конструкцій будівлі, розтягування сіна, що зберігалось на її горищі та проливання його водою.

Господар пояснив, що того дня вирішив спалити на своїй території залишки сухої рослинності, однак не впильнував процес горіння і вогонь перекинувся на господарську будівлю.
Погода, Новости, загрузка...