Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 23:21
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

25 июня 2021, 10:21

На Житомирщині у власність громадян неправомірно надано 6 га лісу

За скаргою Житомирської обласної прокуратури Житомирський апеляційний суд скасував накази Головного управління Держгеокадастру в області щодо передачі у власність приватним особам трьох земельних ділянок загальною площею 6 га та реєстрацію права власності, витребувавши наділи у володіння держави.
Йдеться про те, що у листопаді 2017 року зазначеними наказами Держгеокадастру передано у власність трьом жителям Житомирщини (по 2 га кожному) земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, що на території колишнього Коростишівського району, за межами населених пунктів Квітневої сільської ради.
У подальшому усі троє володільці наділів, зареєструвавши у приватного нотаріуса право власності на землю, вже наступного дня продали ділянки жителю Житомира.
Однак Коростишівською окружною (місцевою) прокуратурою встановлено, що ці земельні ділянки є суміжними та становлять єдиний масив лісових насаджень віком від 30 до 40 років, а їх заліснення складає не менше 70 %.
Крім цього, за матеріалами лісовпорядкування ДП «Коростишівський лісгосп АПК», спірна земля розташована у межах Старосілецького лісництва та за характеристикою деревостанів насправді є берегозахисними лісами, а тому відноситься до земель лісогосподарського призначення.
Відтак усі три земельні ділянки не могли бути передані у приватну власність для ведення особистого селянського господарства.
Також встановлено, що землю відведено з порушенням процедури зміни цільового призначення та її вилучення з лісового фонду, без погоджень Кабінету Міністрів України та без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації.
У задоволенні позову окружної (місцевої) прокуратури в інтересах держави щодо витребування з приватної власності спірної землі лісового фонду районним судом відмовлено.
Натомість суд апеляційної інстанції вимоги обласної прокуратури визнав обґрунтованими та прийняв відповідне рішення про повернення у власність держави 6 га землі лісогосподарського призначення.
Погода, Новости, загрузка...