Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 15:45
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 июля 2021, 08:24

СБУ викрила махінації із нерухомістю Міністерства освіти на Житомирщині: збитки державі - майже 9 млн грн

Кіберфахівці СБУ викрили махінації із нерухомістю, що належить Міністерству освіти і науки України та одному із вищих навчальних закладів Житомира. Державний реєстратор незаконно втрутився у реєстр речових прав і вивів із держвласності об’єкт нерухомого майна. Це комплекс у центрі міста площею 1200 квадратних метрів, а орієнтовна вартість його ‒ майже 9 мільйонів гривень.
За даними СБУ, зловмисником виявився державний реєстратор однієї з сільських рад Житомирської області. Як встановило досудове розслідування, у 2019 році чиновник (нині вже колишній) несанкціоновано вніс зміни у Реєстр речових прав на нерухоме майно,
На підставі підроблених документів зловмисник незаконно відчужив майновий комплекс на користь фізичної особи. А потім це майно було перереєстровано на місцеву комерційну структуру.
За матеріалами СБУ колишньому державному реєстратору повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та ч. 1 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Перевіряється інформація про можливу причетність фігуранта справи до інших оборудок із державним і комунальним майном.
Наразі ухвалою Господарського суду Житомирської області на майновий комплекс накладено арешт.
На підставі матеріалів СБУ Житомирська обласна прокуратура звернулася до суду в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України та державного вишу з приводу скасування незаконних дій держреєстратора і повернення об’єкта нерухомого майна у державну власність.
Документування оборудки проводили співробітники Управління СБ України у Житомирській області спільно зі слідчим управлінням ГУНП у регіоні під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.
Погода, Новости, загрузка...