Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 07:00
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 июля 2021, 19:03

Заволоділи понад 900 тис. грн бюджетними коштами – на Житомирщині організованій групі повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури та оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України повідомлено про підозру організатору та трьом учасникам угруповання у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч.5 ст. 191, ч.ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

Одній фігурантці справи, яка протягом досудового слідства стала депутаткою селищної ради, повідомлення про підозру, відповідно до ст. 481 КПК України, погоджено керівником Житомирської обласної прокуратури та за дорученням вручено процесуальним прокурором.

За даними слідства, злочинну групу, з корисливих мотивів, створив керівник столичного приватного товариства, залучивши двох субпідрядників – жителя міста Києва та Київської області, а також т.в. обов’язки директора комунального підприємства-замовника будівельних робіт, які виконувалися в одному із селищ Житомирщини.
Відтак під час реконструкції очисних споруд, яка проводилася у селищі протягом жовтня 2018-грудня 2019 років, ділки, у складі організованої злочинної групи, внесли до актів виконаних робіт та довідок про їх вартість неправдиві відомості.

Унаслідок таких протиправних дій із державного бюджету зайво перераховано понад 940 тис. грн, які були привласнені фігурантами справи.

Наразі готуються клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді застави і домашнього арешту та відсторонення від займаних посад.

Також вживаються заходи для відшкодування завданої державним інтересам шкоди, у тому числі відшукання майна підозрюваних, яке може бути арештованим задля забезпечення подальшої конфіскації.
Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.
Погода, Новости, загрузка...