Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 00:18
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

7 июля 2021, 09:25

Колишнього оперуповноваженого поліції Житомирщини засуджено до 8 років позбавлення волі за скоєння смертельної ДТП

Житомирською обласною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом скоєння смертельної дорожньо-транспортної події колишнім оперуповноваженим сектору кримінальної поліції одного з територіальних відділень поліції.

Вироком Любарського районного суду Житомирської області особу визнано винною у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 286 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Установлено, що у квітні 2017 року оперуповноважений, керуючи автомобілем у позаслужбовий час, у темну пору доби, близько 22.00 год, не врахував дорожню обстановку на автодорозі поблизу с. Красносілка Чуднівського району та скоїв наїзд на мотоцикл, який рухався у попутному напрямку.

Унаслідок ДТП мотоцикл відкинуло на узбіччя майже на 100 м від місця зіткнення. Водій, місцевий 21-річний житель, від отриманих травм помер на місці. Пасажир мотоцикла, 20-річний хлопець, отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких, не приходячи до тями, через декілька днів помер у лікарні.

Під час досудового розслідування обвинувачений більше року приховував, що смертельна ДТП сталася за його участі. Аби уникнути кримінальної відповідальності, за допомогою свого кума вмовив знайомого взяти вину на себе та повідомити слідству, що саме він перебував за кермом.

Відтак водія, який намагався взяти вину на себе, за надання неправдивих показів вироком суду від 23.01.2019 засуджено до позбавлення волі строком на два роки з іспитовим строком один рік (ч. 2 ст. 384 КК України).

Справа стосовно кума за надання неправдивих показів слідству наразі розглядається у суді.
Погода, Новости, загрузка...