Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 19:39
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 июля 2021, 13:06

Незаконним видобуванням граніту на Житомирщині завдано довкіллю збитків на 4,7 млн грн – прокуратура вимагає відшкодування

Коростишівською окружною прокуратурою в інтересах держави заявлено до суду позов про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю заподіяних навколишньому природному середовищу збитків на загальну суму понад 4,7 млн грн.

Йдеться про те, що приватне товариство тривалий час, із 2010 року, видобувало на земельній ділянці родовища Адамівське-1, що на території Хорошівської селищної ради, гранітний камінь (габро).

Також встановлено, що у 2018 році, із лютого по жовтень, надавачем спеціального дозволу було призупинено видобування надр з родовища задля переоцінки запасів корисних копалин.

Проте товариство, порушуючи чинне законодавство, продовжило видобування граніту. Відтак підприємство самовільно видобуло понад 1,7 тис. м3 габро, спричинивши довкіллю збитків на 4,7 млн грн.

Наразі позов перебуває на розгляді у Господарському суді Житомирської області.
Погода, Новости, загрузка...