Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 16:26
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 сентября 2021, 09:53

На Житомирщині у вересні поліцейські припинили понад 900 порушень безпеки на дорозі пішоходами

Упродовж місяця на території регіону, як і по всій Україні, тривали посилені профілактичні заходи поліцейських серед пішоходів. Вересень – пора початку навчального року, тому нагадування про безпеку на дорозі були особливо актуальними для дітей та молоді, з ким найбільше працювали правоохоронці.

- Загальна мета заходів - зменшення кількості автопригод за участі пішоходів, адже вони не просто повноправні учасники дорожнього руху, але й мають пам’ятати про відповідальність за свої дії на дорозі. З початку року у регіоні зареєстровано 139 ДТП за участі пішоходів і 123 з них з потерпілими: 25 людей загинули та 107 були травмовані, - прокоментував начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Житомирській області Віталій Магалецький.

У рамках превентивної роботи багато уваги поліцейських було звернено до юних пішоходів. Для спілкування з ними інспектори бували у навчальних закладах та роз’яснювали дітям важливість дотримання Правил дорожнього руху для їх безпеки.

Водночас працювали патрульні з пішоходами і на вуличній мережі. У більшості випадків правопорушення вдавалось вчасно попередити:

- Все ж більшість жителів області, помічаючи поряд поліцейських, дотримуються встановлених правил і, наприклад, для перетину вулиці обирають лише спеціально відведені місця (переходи, мости і так далі). Однак у випадках злісних порушень у ситуацію втручались інспектори і оформляли адміністративні матеріали. Таких фактів зафіксовано 915 за період з 7 по 24 вересня, - повідомив Віталій Магалецький.

Також поліцейські моніторили ситуацію й щодо дотримання водіями Правил дорожнього руху у частині, що стосується пішоходів. Зокрема, 29 з них притягнуті до адмінвідповідальності за ненадання переваги пішим учасникам на переходах.

Загалом правоохоронці нагадують, що безпека на дорозі залежить від кожного з нас. Так, у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні обов’язково використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху. Водії, у свою чергу, мають бути уважними та з повагою ставитись до інших учасників дорожнього руху.
Погода, Новости, загрузка...