Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 01:49
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

14 декабря 2011, 09:31

Олег Черпіцький: «Законопроект 6644 прийнято у першому читанні. Депутати голосують — військові аплодують»

9 грудня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проект закону України №6644 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земель оборони».
Автор законопроекту Олег Черпіцький вважає, що таким кроком українських парламент підтримав військовиків, які чекають на обіцяні державою квартири та потерпають від проблем, пов'язаних з матеріальним забезпеченням. Адже законопроектом визначено, що «кошти, отримані від відчуження земельних ділянок, зараховуються до спецфонду Державного бюджету України та використовуються виключно на потреби оборони відповідно до кошторису Міністерства оборони України».

«Ми пропонуємо законодавчо врегулювати реалізацію надлишкового майна та земель Міністерства оборони. Нині, в умовах глобалізації, Україна потребує швидкого удосконалення управління обороноздатного комплексу. Проте політичної волі та управлінського хисту замало — необхідно мати значний матеріальний ресурс» - коментує народний депутат.

Парламентар повідомив, що відповідно до попередніх розрахунків експертів, тільки за три токи від реалізації надлишкового майна і земель під ним, Збройні Сили України отримають від 6до 9 млрд. грн. Й певен, що ці кошти стануть вагомим джерелом фінансування для військових.

Законом також передбачається, що рішення щодо зміни цільового призначення земель оборони, їх продажу та встановлення процедури продажу прийматиме Кабінет Міністрів України(а не Міністерство оборони). Відтак, на законодавчому рівні буде врегульовано повноваження центральних органів виконавчої влади, які здійснюють управління військовими формуваннями.

За словами народного депутата, така норма законопроекту «прийшлася до смаку» навіть затятим опонентам законопроекту 6644 й вони охоче проголосували за його підтримку у першому читанні: «Сподіваюсь, ми й надалі зможемо дійти конструктивного діалогу в обговоренні та прийнятті вцілому законопроекту, від якого залежать сьогодні життя офіцерів та імідж держави».
За матеріалами: Житомир.инфо
Погода, Новости, загрузка...