Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 07:38
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 октября 2021, 10:10

Колишнього оперативного працівника поліції Житомирщини підозрюють у розголошенні державної таємниці

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури оперуповноваженому підрозділу регіональної поліції повідомлено про підозру в розголошенні відомостей, що становлять державну таємницю, особою, якій ці відомості були довірені у зв’язку з виконанням службових обов’язків, за відсутності ознак державної зради або шпигунства (ч. 1 ст. 328 КК України).

За даними слідства, правоохоронець, працюючи на посаді оперуповноваженого, порушив законодавчі вимоги про зберігання державної таємниці та розголосив під час листування з іншою установою персональні відомості.

Досудове розслідування проводить другий слідчий відділ (з дислокацією у місті Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу ВБКОЗ Управління СБ України в області.
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Погода, Новости, загрузка...