Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 16:09
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

14 декабря 2011, 09:27

Чоловіка, що продавав у Житомирі «шпигунську техніку», покарали штрафом в розмірі 4 тисячі гривень

Богунський районний суд Житомира завершив розгляд кримінальної справи, порушеної і розслідуваної Службою безпеки України, щодо місцевого жителя, який продавав спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації, заборонені до продажу та використання.

Про це повідомляється у прес-центрі СБ України.

33-річний приватний підприємець офіційно надавав послуги в сфері інформаційних технологій, замовляв через Інтернет і отримував з Китаю в поштових відправленнях спеціальні засоби негласного отримання інформації. Надалі він збував їх покупцям, розміщуючи на інтернет-сайтах і форумах оголошення з докладним описом і специфікацією нелегального товару.

Під час обшуку у зловмисника вилучили 7 спецзасобів - GPS-трекерів з вбудованим GSM-мікрофоном, які дозволяють негласно визначати місце розташування і відслідковувати переміщення об'єктів, що мають функцію прослуховування (використовується як GSM-жучок).

Експертиза Українського науково-дослідного інституту спецтехніки та судових експертиз СБУ підтвердила належність вилучених предметів до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Вироком суду правопорушник засуджений за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 359 (незаконне придбання, збут та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 4 тисяч гривень.
За матеріалами: 20 минут
Погода, Новости, загрузка...