Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 15:57
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

15 декабря 2011, 16:44

В Житомирі відбулася міжнародна медична конференція, де обговорювали, як призупинити поширення туберкульозної інфекції

В Житомирі відбулася міжнародна медична конференція, де обговорювали, як призупинити поширення туберкульозної інфекції. В усьому світі кількість хворих на туберкульоз то хвилеподібно наростає, то зменшується.
Але якщо в Англії виявлять кілька десятків хворих на рік – то вже надзвичайна ситуація. А в нас тільки на Житомирщині цього року виявлено приблизно 700 хворих, 40% - в останній стадії. Тож як із цим боротися?

Незалежні експерти Всесвітньої організації охорони здоров»я перевіряли, що зроблено для протидії наступу інфекції в Полтавській, Хмельницькій, Харківській та нашій областях. Вони залишилися дуже задоволені тим, що зроблено на Житомирщині.

Віталій Дідик – головний лікар обласного протитуберкульозного диспансеру: "Комісія ВОЗ лишилася задоволеною тим, як працюють наші лабораторії, налагоджено харчування хворих, ведеться профілактика".

На жаль, загальну ситуацію важко поліпшити без державних вкладень. Протитуберкульозний диспансер переповнений, багато тяжких хворих, яким допомогти важко, хоч лікарі роблять усе можливе.

Євген Ханюков - перший заступник голови Державної служби України з питань туберкульозу і СНІДу МОЗ України: "Щоб здешевити лікування, ми вводимо нову програму: через 2-3 тижні хворих лікують амбулаторно".

Так, у країнах Європи вже давно добре зарекомендувала себе ДОТС - терапія – амбулаторне лікування. Але в нас може половина хворих –
ув’язнені , безпритульні або так звані неблагополучні. Чи вистачає у них свідомості щодня ходити до амбулаторії за таблеткою? Та й де нині амбулаторії в маленьких селах? У зв’язку з цим чи не загрожує нам усім так званий резистентний – недолікований туберкульоз, що вже не реагує на жодні ліки, але поширюється так само? Відповіді на ці запитання поки що нема.
За матеріалами: ЖОДТРК
Погода, Новости, загрузка...