Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 10:24
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 ноября 2021, 10:09

Захищено інтереси Миропільської територіальної громади: реально повернуто 14,6 га землі з родовищем граніту вартістю 5,8 млн грн

Чуднівською окружною прокуратурою забезпечено виконання судового рішення щодо повернення значної площі землі, неправомірно наданої в оренду приватному товариству для видобування корисної копалини.

Наразі земельну ділянку з родовищем граніту загальною площею 14,6 га фактично повернуто Миропільській територіальній громаді.

Йдеться про те, що приватне товариство з обмеженою відповідальністю тривалий час на орендованій землі видобувало корисну копалину. По закінченні строку договору оренди ним укладено з Романівською райдержадміністрацією Додаткову угоду про продовження дії договору.

Однак прокуратурою встановлено, що така угода укладена в порушення вимог ч. 3 ст. 122 Земельного кодексу України, оскільки на той час (2018 рік) повноваженнями для надання землі під розробку кар’єру були наділені органи влади вищого рівня.

Прокуратура звернулася з позовом щодо визнання недійсною Додаткову угоду про поновлення терміну дії договору оренди земельної ділянки вартістю 5,8 млн грн та повернення її територіальній громаді, який Господарським судом Житомирської області задоволено у повному обсязі.
Погода, Новости, загрузка...