Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 14:52
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 июня 2011, 20:36

Прокуратура Житомирщини звітувала за перше півріччя перед заступником Генерального прокурора України Віктором Войцишеном

Запроваджено спрощений порядок початку досудового провадження з одночасним
24 червня, у прокуратурі Житомирської області відбулося засідання колегії прокуратури області з підбиття підсумків роботи за перше півріччя 2011 року за участю заступника Генерального прокурора України Віктора Войцищена.

Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Відкрив засідання колегії прокурор області Микола Франтовський, який виступив із аналітичною доповіддю про результати роботи органів прокуратури за перше півріччя 2011 року. Прокурор області, відзначивши особливо вимогливу тональність колегії Генеральної прокуратури (відбулася 21 червня) та нові серйозні вимоги до органів прокуратури, зупинився на результатах роботи з головних напрямів діяльності прокуратури області.

Заступник Генерального прокурора України Віктор Войцишен виступив на засіданні колегії прокуратури Житомирської області та довів до відома присутніх вимоги Генерального прокурора щодо роботи органів прокуратури в нових умовах сьогодення. Нові завдання перед органами прокуратури поставлені на розширеному засіданні колегії Генеральної прокуратури за підсумками роботи у першому півріччі.

Віктор Войцишен повідомив, що особливу увагу на колегії приділено готовності системи органів прокуратури працювати у нових реаліях, пов’язаних із вступом у дію нового антикорупційного законодавства, а також із запланованою реформою кримінальної юстиції, зокрема, концептуальною зміною основ кримінального процесу. Головним пріоритетом проекту КПК є забезпечення захисту конституційних прав громадян у кримінальному судочинстві.

Новелою є й те, що на рівні процесуального закону регулюється проведення негласних слідчих дій. Посилено судовий контроль за розслідуванням та виключено можливість повернення справ на додаткове розслідування - інститут дослідування буде ліквідовано. Суд буде розглядати кримінальну справу по суті і виносити два рішення: або обвинувальний вирок, або виправдувальний.

Щодо повноважень органів прокуратури, то досудове слідство залишається на наступні п’ять років. Визначено підслідність органів прокуратури кримінальних справ. Зокрема, слідчі прокуратури будуть розслідувати кримінальні справи, вчинені високопосадовцями, працівниками правоохоронних органів та суду, а також військові злочини.

Запроваджено спрощений порядок початку досудового провадження з одночасним обліком усіх заяв повідомлень у єдиному реєстрі досудового розслідування і ведення його виключно прокуратурою. Єдиний облік злочинів вестиме прокуратура. І прокурори відповідатимуть за це персонально.

Передбачено низку інших важливих процесуальних повноважень. І в цьому аспекті на перший план виходить проблема ефективності роботи органів прокуратури, а саме, достатності реалізаційно-практичних заходів, що нами вживаються для поліпшення прокурорсько-слідчої діяльності, реального усунення порушення законів, поновлення прав громадян та інтересів держави, а також притягнення винних осіб до відповідальності і забезпечення відшкодування спричиненої шкоди.

Говорячи про пріоритети у роботі органів прокуратури, Віктор Войцишен зауважив, що і надалі пріоритетними залишаються такі напрями, як додержання бюджетного, земельного законодавства, прокурорсько-слідча діяльність та інші, які чітко визначені Генеральним прокурором України у певних наказах.

Заступник Генерального прокурора України особливо наголосив на методах оцінки прокурорської діяльності, підкресливши, що «робота прокурорів буде оцінюватися не за кількісними показниками, а лише виходячи з того, як прокурор реально впливає на стан законності у своєму регіоні».

У своєму виступі Віктор Войцишен торкнувся таких сьогоднішніх актуальних питань, як декриміналізація окремої категорії злочинів, прийняття Закону України про Амністію, визначення ролі прокурора міста з районним поділом тощо.

Підсумовуючи роботу засідання колегії, прокурор області Микола Франтовський зауважив, що органами прокуратури області буде докладено максимум зусиль, щоб реально поліпшити стан законності в області, захистити права та інтереси держави і громадян.
Погода, Новости, загрузка...