Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 00:07
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 мая 2022, 10:13

На Житомирщині поліцейські завершили розслідування діяльності обвинуваченого у колаборационізмі

Дізнавачі поліції спільно зі співробітниками УСБУ області за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури викрили у публічній підтримці агресії росії відносно України жителя Новогуйвинської громади. Наразі обвинувачення відносно чоловіка скеровано до суду.

Під час досудового розслідування встановлено, що 48-річний житель смт Новогуйвинського у соціальних мережах розповсюджував матеріали, спрямовані на підтримку рф та збройної агресії проти України, дискредитації української влади та армії.

Дізнавачі відділу поліції №1 Житомирського райуправління спільно зі співробітниками УСБУ області провели санкціонований обшук за місцем проживання чоловіка та вилучили свідчення його протиправної діяльності, у тому числі комп’ютерну техніку.

10 травня поліцейські оголосили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального проступка, передбаченого ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, а днями скерували обвинувачення до суду.

Загалом з початку широкомасштабного російського вторгнення правоохоронці Житомирщини розпочали 42 кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності. За результатами досудового розслідування підрозділами дізнання ГУНП області 26 кримінальних проваджень з обвинувальними актами були направлені до суду.
Погода, Новости, загрузка...