Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 04:25
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 июня 2022, 15:05

На Житомирщині поліцейські продовжують вилучати небезпечні боєприпаси у жителів громад

31 травня у приватному обійсті в Брусилівській громаді поліцейські виявили ручну протипіхотну гранату. Того ж дня жителю Звягельщини, який зберігав боєприпас удома, слідчі поліції оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До поліції надійшло повідомлення про агресивну поведінку жителя одного із сіл Брусилівської громади відносно його домочадців. Перевіряючи відомості про ймовірні прояви домашнього насильства, поліцейські відділу №2 (Коростишів) Житомирського райуправління приїхали до обійстя, де проживає 26-річний чоловік.

У ході огляду помешкання в одній з кімнат правоохоронці виявили предмет, зовні подібний до ручної гранати. Як пояснив господар, він знайшов його у полі між селами та вирішив забрати такий трофей «додому».

За таких обставин на місце події прибули поліцейські слідчо-оперативної групи, які задокументували обставини та вилучили боєприпас. Попередньо, це ручна протипіхотна граната РГО.

У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ вилучену річ направлено на експертне дослідження.

Цього ж дня слідчі поліції Новоград-Волинського району після за результатами експертних досліджень та за погодженням з окружною прокуратурою оголосили про підозру у незаконному зберіганні боєприпасів 60-річному жителю Стриївської громади. Нагадаємо, у середині травня під час обшуку в обійсті чоловіка правоохоронці вилучили в копиці сіна корпус ручної гранати, 2 запали до неї та кілька десятків патронів. Досудове розслідування триває.

Відповідно до чинного законодавства незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Поліцейські вкотре закликають всіх громадян бути уважними та обережними. Дотримуйтесь самі і постійно нагадуйте дітям правила безпеки під час виявлення підозрілих або потенційно небезпечних предметів на вулицях населених пунктів або на їх околицях. Подібних знахідок не можна торкатися, рухати чи піднімати, а нести їх додому і здійснювати будь-які маніпуляції – прямий ризик для здоров’я і життя! Про виявлення таких предметів або речовин, що викликають у вас підозру, повідомте у спеціальні служби: рятувальникам або поліцейським. Телефон 102 працює цілодобово!
Погода, Новости, загрузка...