Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 12:22
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 июня 2022, 10:55

На Житомирщині поліцейські ліквідували незаконні посіви маку і коноплі в приватному обійсті

У результаті огляду присадибної ділянки жителя селища Хорошева правоохоронці вилучили понад 120 паростків, імовірно, нарковмісних рослин. Обставини з’ясовуються у ході розпочатого кримінального провадження. Поліцейські нагадують громадянам про заборону вирощування снодійного маку та коноплі.

Перевіряючи відомості про можливий посів незаконної городини, поліцейські відділення №4 (Хорошів) Житомирського РУП провели огляд на території приватного обійстя 33-річного жителя селища.

У результаті на присадибній ділянці виявили молоді рослини, зовні схожі на коноплі та снодійний мак. Господар пояснив, що висіяв їх для власних потреб попри існуючу в Україні заборону.

Відтак поліцейські слідчо-оперативної групи задокументували обставини та вилучили з ділянки майже 80 рослин, подібних до коноплі, та майже пів сотні паростків маку. Зілля направлено на дослідження до регіонального Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Попередня правова кваліфікація – ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.

Нині в області тривають оперативно-профілактичні заходи поліції, спрямовані на виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин, документування злочинної діяльності та осіб, причетних до неї, а також фактів порушення чинного законодавства суб’єктами, які займаються легальним культивуванням нарковмісних рослин.

Тож поліцейські нагадують жителям області, що за порушення обмежень щодо посіву снодійного маку та конопель передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Так, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин або конопель у кількості до 10 рослин караються штрафом від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначених рослин (ст. 106-2 КУпАП).

Посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється вже як кримінальне діяння, за яке передбачено, в тому числі, і піврічний арешт або обмеження волі строком до 3 років. Повторне таке правопорушення, або вирощування більшої кількості заборонених рослин може обернутися вже ув’язненням на строк від 3 до 7 років (ст. 310 ККУ).

Шановні жителі Житомирщини! Про відомі вам випадки незаконних посівів нарковмісних рослин можна повідомити на спецлінію 102 або за телефоном 067-411-22-70 чи направивши листа на електронну скриньку: zhytomyr.ubn@police.gov.ua
Погода, Новости, загрузка...