Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:49
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

8 июня 2022, 09:36

На Житомирщині вибухотехніки поліції знешкодили понад 1200 небезпечних боєприпасів

Станом на кінець травня поліцейські вибухотехніки провели розчистку від нерозірваних боєприпасів в 11 населених пунктах Народицької громади і беруть участь у відновленні безпечного простору на Київщині після звільнення територій від окупації рф.

Як повідомив начальник підрозділу вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини Володимир Підкуйко, з початку року фахівці поліції на території регіону виявили та знешкодили більш як 1240 небезпечних боєприпасів.

– Наші працівники залучалися і залучаються до роботи на місцях вибухів, падіння ракет і літаків, на залишених ворогом позиціях та у звільнених від окупації населених пунктах. Відтак на Житомирщині за нашої участі очищено від боєприпасів більше 260 га на півночі області та майже 200 будівель і споруд інфраструктури, - зауважив він.

Також група поліцейських-вибухотехніків Житомирщини працює у складі зведеного загону, що розміновує місцевість у звільнених від окупації районах Київської області.

Зважаючи на реальну вибухонебезпеку, поліцейські закликають громадян бути пильними і обережними. Обов’язково поясніть дітям необхідність бути уважними. У разі виявлення нерозірваного боєприпасу не можна близько підходити, рухати, переносити, нагрівати, стукати по ньому тощо. Позначте місце знахідки яскравою тканиною, гілкою або стрічкою. Подбайте, щоб ніхто з людей не заходив у потенційно небезпечну зону. Про виявлення подібних знахідок повідомте до найближчого відділку поліції, штабу територіальної оборони або органу влади.

Нагадаємо, днями у Народицькій громаді під час дискування поля борона трактора наїхала на осколковий елемент від касетної бойової частини ракети, унаслідок чого відбувся вибух. На щастя, ніхто з людей не постраждав. Пошкоджень зазнало тракторне обладнання.
Погода, Новости, загрузка...