Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 02:17
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

10 июня 2022, 09:41

Самовільна розробка двох кар’єрів з видобування габро – на Житомирщині судитимуть директора товариства

Прокурори Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадовця за фактом незаконного видобування корисної копалини, вчиненого службовою особою, що спричинило тяжкі наслідки та зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми та (ч. 4 ст. 240, ч. 2 ст. 364-1 КК України).
Як повідомлялося раніше, директор товариства, маючи дозвіл лише на розробку одного кар’єра у межах чітко визначеної земельної ділянки, протиправно розробив ще два кар’єри з видобування габро – корисної копалини загальнодержавного значення.
Експертизою встановлено, що обвинувачений самовільно видобув майже 9400 м3 габро, заподіявши державним інтересам збитків майже на 40 млн грн.
Незаконний видобуток викрито прокурорами Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури спільно з Управлінням СБ України в області та Житомирським райуправлінням поліції, яке проводило досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Погода, Новости, загрузка...