Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 20:50
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 июня 2022, 09:22

Понад 20 га землі з пасовищами вартістю більше 7,2 млн грн повернуто територіальній громаді за втручання Чуднівської окружної прокуратури

Прокурори Чуднівської окружної прокуратури заявили позов про зобов’язання орендаря повернути понад 20 га землі до комунальної власності територіальної громади.
Йдеться про те, що у лютому 2021 року Любарська селищна рада уклала з приватним товариством договір оренди земель сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
Однак прокурори встановили, що рішення про передачу 5 земельних ділянок вартістю 7,2 млн грн прийнято без виготовлення проекту землеустрою та без проведення земельних торгів.
Крім того, в оренду протиправно надано землю сільськогосподарського призначення, зі складом угідь - пасовища, що надаються для сінокосіння і випасання громадських тварин.
Таким чином, рішенням органу місцевого самоврядування та договором оренди землі фактично змінено вид використання спірних земельних ділянок.
Лише після звернення прокурора до Господарського суду Житомирської області орендар повернув спірні земельні ділянки територіальній громаді.
Погода, Новости, загрузка...