Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 09:16
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 июня 2022, 08:45

З початку року поліцейські Житомирщини допомогли розшукати майже півтори сотні неповнолітніх

Правоохоронці зазначають, що у літній період традиційно частішають випадки залишення домівок неповнолітніми. В умовах воєнного часу це підвищує ризики для безпеки дітей. Відтак правоохоронці наполягають на суворішому батьківському контролі за місцем перебування та зайняттях підлітків і молоді.

За інформацією підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини, тільки упродовж минулого тижня, з 13 по 19 червня, до поліції надійшли повідомлення про зникнення 12 неповнолітніх жителів регіону. На щастя, правоохоронцям вдалося за кілька годин встановити місцезнаходження усіх розшукуваних. Нічого лихого з ними не сталося. Водночас з початку року правоохоронці області отримали повідомлення про зникнення понад 140 дітей, нині усі розшукані та повернені до домівок.

Як повідомила начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП Наталія Гончарук, за минулу добу, 20 червня, до поліції надійшли такі звернення стосовно 4 неповнолітніх, які залишили свої оселі.

17-річна житомирянка пішла гуляти у місто ще увечері 19 червня і до ранку наступного дня у рідних з нею зв’язку не було. Відтак мати звернулась до поліції. Дівчина і раніше вчиняла подібні витівки. Цього разу вона повернулась додому самостійно невдовзі після звернення матері до правоохоронців. З родиною працюють ювенальні поліцейські.

13-річний житель Житомирського району велосипедом подався до обласного центру, де проживають його батько і бабуся. Однак про свої наміри він «забув» сказати матері. Поліцейські швидко з’ясували адресу перебування підлітка і заспокоїли рідних.

Також буквально за годину було встановлено місцезнаходження двох дівчат з обласного центру та у Малинській громаді.

Поліцейські зазначають, що у літній період дорослим важливо подбати про корисне і безпечне дозвілля для школярів і молоді. Відтак закликають повсякчас контролювати зайняття дітей, інтереси та коло спілкування. Дотримуйтесь самі та пояснюйте неповнолітнім можливі загрози й ризики від необачної поведінки та необдуманих вчинків. Контролюйте дотримання молоддю обмежень, продиктованих воєнним станом у країні, зокрема комендантської години.
Погода, Новости, загрузка...