Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 16:42
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 декабря 2011, 13:09

Зовнішня торгівля товарами області з країнами Азії

За даними Головного управління статистики область підтримує тісні торговельні відносини з країнами Азії. У січні–жовтні поточного року підприємствами області у ці країни експортовано товарів на суму 64 мільйони доларів США, що забезпечило 15% загального обсягу експорту області.
Імпортовано – на 46 мільйонів доларів, або 13% загального імпорту. Порівняно з січнем-жовтнем минулого року експортні операції у ці країни зросли на третину, імпортні – на 71%.

Підприємства області експортували товари у 30 країн Азії. Головним партнером тут традиційно виступала Туреччина, до якої направлено товарів на 45 мільйонів доларів, що на 23% більше минулорічного. До Китаю експортовано товарів на 8 мільйонів доларів, що учетверо більше, ніж торік, до Грузії – на 4 мільйони, а це майже на рівні минулорічного. Основу експорту до країн Азії складали деревина та вироби з неї, готові харчові продукти, чорні метали.

Серед азіатських країн найбільші імпортні надходження отримані з Китаю – на 17 мільйонів доларів США, Туреччини – 9 мільйонів, Індії – 4 мільйони доларів. При цьому порівняно з січнем–жовтнем 2010 року відмічалось збільшення обсягів імпорту товарів з Китаю у 1,8 раза, з Туреччини – на 42%, з Індії – у 10 разів. З країн Азії постачались переважно текстильна продукція, вироби із шкіри, насіння і плоди олійних рослин, керамічні вироби.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...