Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 03:25
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

3 июля 2022, 10:30

Прокурори Житомирщини домоглися покарання ще одного учасника «ДНР» - терориста засуджено до 12 років позбавлення волі

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Житомирської обласної прокуратури чоловіка визнано винним в участі у терористичній організації та у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). За результатами спеціального судового розгляду його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Прокурори, на підставі зібраних слідством доказів, довели у суді, що 30-річний маріуполець добровільно вступив у 2014 році до силового блоку терористичної організації «ДНР», учасниками якої на Донеччині спричинено масову загибель людей, зруйновано адмінприміщення, помешкання, викрадено майно.

Обвинувачений тривалий час діяв у складі окремої бригади спецпризначення «Восток», на посаді старшого механіка-водія під позивним «Хруст», обслуговуючи артилерійські системи «Гвоздіка» і «Нона». Він проводив розвідку, коригував обстріли позицій сил АТО/ООС, чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні антитерористичної операції. Тероризмом займався за рашистські «срібняки», систематично отримуючи за скоєні злочини платню російськими рублями.

На майно засудженого - автомобіль марки Mazda та частину квартири – накладено арешт та конфісковано у дохід держави.

Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводило Управління СБУ в Житомирській області.
Погода, Новости, загрузка...