Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 08:35
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 июля 2022, 08:18

На Житомирщині організована група вирощувала коноплі у промислових масштабах

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, організатору та дев’ятьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру, відповідно, у незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту наркотичних засобів, посіві та вирощуванні конопель, а також в організації та утриманні місць для незаконного виготовлення наркотичних засобів, вчинених у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 310, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317 КК України).

Слідство встановило, що злочинну групу, яка займалася незаконним посівом, вирощуванням, виготовленням та збутом наркотичної речовини у серпні минулого року створив 35-річний житель Луганщини, залучивши сімох чоловіків, віком від 45 до 28 років та двоє жінок, 25 і 26 років. Декілька наркоділків мали родинні зв’язки: батько, донька, племінник.

Для облаштування своєрідної фабрики з вирощування конопель організатор орендував майновий комплекс недіючого комбінату, розташованого у промисловій зоні одного з міст Житомирщини. У двох складських приміщеннях налагодив повний виробничий цикл: вентиляційну систему, опалення, освітлення, посів, полив рослин – аж до виготовлення готової «продукції» - канабісу. Одночасно вирощували понад 3 тис. рослин коноплі. Працювали на плантаціях вночі, дотримуючись конспірації. Там же, на території комплексу, й проживали.

Під час проведеного 26.02.2022 обшуку вилучено понад сотню кілограмів особливо небезпечного наркотичного засобу - канабісу, обладнання, автомобіль, мобільні телефони тощо. Вартість вилученої наркосировини на чорному ринку може сягати до 70 млн грн.

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави.
З метою збереження речових доказів та забезпечення подальшої конфіскації накладено арешт на орендовані приміщення, два автомобілі, мотоцикл, приватні будинки, які належать організатору та двом підозрюваним.
Досудове розслідування, за оперативного супроводу Управління СБУ в області, проводить Головне управління Нацполіції в області.
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Погода, Новости, загрузка...