Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 11:26
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 августа 2022, 11:21

Поліцейські застерігають: за крадіжку під час воєнного стану загрожує кількарічне ув’язнення

Тільки за минулу добу поліцейські викрили шістьох жителів Житомирщини у причетності до викрадень чужого майна. З помешкань полісян зникали мобільні телефони та інші гаджети, з вулиць – велосипеди, з торговельних закладів – товари, а з банківського рахунку — гроші. У всіх випадках тривають розслідування.

З дачного будинку 20-річної житомирянки, розташованого у Волицькій громаді, зник мобільний телефон, зарядні пристрої та інше майно. Попередньо, крадіжку було вчинено близько тижня тому. Невідомий відтиснув металопластикове вікно у будинку й таким чином потрапив усередину. Дільничні офіцери поліції встановили, що до вчинення правопорушення причетний 23-річний місцевий житель.

Жителька с. Михайленок Чуднівської громади також виявила пошкоджене вікно у своєму будинку. З оселі зник мобільний телефон. Дільничний офіцер поліції викрив у вчиненні крадіжки 37-річного жителя сусіднього села. У чоловіка вилучили чужий засіб зв’язку.

У Коростені з магазину побутової хімії та косметики один з відвідувачів викрав парфумовану воду вартістю 1,2 тисячі гривень. Поліцейські встановили особу нечесного покупця – 35-річного містянина.

Олевські поліцейські розкрили крадіжку з місцевого кафе, учинену наприкінці травня. Тоді у приміщення закладу, розбивши вікно, потрапив невідомий, який викрав 3,5 тисячі гривень виторгу, харчові продукти, цигарки та спиртне. Нині встановлено, що до правопорушення причетний 32-річний містянин.

Житель м. Овруча через необачність втратив велосипед: чоловік залишив його без нагляду поблизу місцевої крамниці. Як з’ясували оперативники кримінальної поліції, чужий двоколісник уподобав 36-річний житель Гладковицької громади. У нього й вилучили викрадене.

А 59-річний житель м. Баранівки довірив свою банківську картку та пін-код до неї своєму товаришу «по чарці». Той мав придбати продукти та спритне для продовження застілля. Натомість викрав з рахунку чоловіка близько 12 тисяч гривень, які й витратив на власний розсуд. Обставини цієї події встановили оперативники кримінальної поліції.

Нині у всіх випадках тривають відповідні перевірки. Нагадаємо, що в умовах воєнного стану таємне викрадення чужого майна кваліфікується за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Водночас поліцейські закликають громадян більш відповідально ставитися до збереження власного майна. Для цього не залишайте вартісні речі без нагляду, не запрошуйте додому незнайомих людей та не розголошуйте конфіденційну інформацію.
Погода, Новости, загрузка...