Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 02:47
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

29 декабря 2011, 08:31

Аграрії Житомирщини зібрали півторамільйонний врожай зерна

Півтора мільйона тон зерна склав врожай, зібраний цьогоріч на Житомирщині. Таку цифру було озвучено на підсумковій колегії головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, передає Житомирська хвиля.
За словами заступника начальника управління Олександра Воєводи, для області це історичний рекорд, особливо, зважаючи на складні погодні умови:

"Врожайність з одного гектара становить 39,1 центнер. До минулого року валове виробництво зерна зросло на 400 тисяч тон, а врожайність – на 9,7 центнера з гектара. По сільськогосподарських підприємствах зернових культур зібрано понад 1,3 мільйона тон, що на 405 тисяч тон більше проти минулого року. З кожного гектара намолочено 40,9 центнерів з гектара зерна або плюс 14 до минулого року"

Радують і інші показники, додає Олександр Воєвода. Зокрема, цьогоріч сільгосппідприємствами було зібрано значно більше цукрових буряків, сої, соняшнику та картоплі.
За матеріалами: 1.zt
Погода, Новости, загрузка...