Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 02:41
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 сентября 2022, 10:00

З початку року вибухотехніки поліції Житомирщини знешкодили понад 1400 небезпечних боєприпасів

В умовах воєнного стану у поточному році знання та службові навички поліцейських вибухотехнічної служби неабияк затребувані у відновленні безпечного простору в поліському краї. Необхідність залучення фахівців до розв’язання загрозливих ситуацій кількісно зросла більш ніж утричі. Нині житомирські поліцейські-вибухотехніки виконують службові завдання і на звільнених від окупації територіях Харківщини.

Як розповів начальник підрозділу вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини Володимир Підкуйко, з початку року фахівці поліції на території регіону виявили та знешкодили більш як 1430 небезпечних боєприпасів і майже 7 кг вибухових речовин.

– Цьогоріч наші працівники здійснили понад пів тисячі виїздів за повідомленнями про загрози або на місця вибухів. Для порівняння: минулого року за цей час ми мали 165 виїздів. Наші фахівці залучаються до слідчих дій, у тому числі на місцях воєнних злочинів. Так, за їх участі відбулось понад 270 слідчих дій, 50 з яких – за фактами вибухів, ще майже пів сотні – для перевірки підозрілих предметів, - проінформував Володимир Підкуйко.

Нині поліцейські-вибухотехніки Житомирщини працюють у складі загону колег, які розмінувують місцевість у звільнених від окупації районах Харківської області. До цього наші фахівці брали участь у відновленні безпечного простору на Житомирщині та Київщині.

Зважаючи на реальну вибухонебезпеку, поліцейські закликають громадян бути пильними і обережними. Обов’язково поясніть дітям необхідність бути уважними. У разі виявлення підозрілого або завідомо небезпечного предмета не можна близько підходити, рухати, переносити, нагрівати, стукати по ньому тощо. Позначте місце знахідки яскравою тканиною, гілкою або стрічкою. Подбайте, щоб ніхто з людей не заходив у потенційно небезпечну зону. Про виявлення подібних знахідок повідомте до найближчого відділку поліції, штабу територіальної оборони або органу влади.
Погода, Новости, загрузка...